Pomi Fructiferi Direct De La Producator In Cantitati Mari!

Păr untoasa bosc

Păr untoasa bosc

Despre produs

Păr untoasa bosc

Caracteristici soi:
-acest soi are fructe zemoase, ideale pentru dulceata si compoturi;
-acestea contin o serie de vitamine si minerale, benefice sanatatii omului;
-se poate planta in ajoritatea tipurilor de sol;
-este un soi rezistent la inghet, boli si daunatori.

Avantaje produs:
-fructele sunt de marime mare (180 - 220gr.), piriform alungite cu un gat lung si gros, invelisul de culoare verde galbui complet acoperita cu o rugina brun- rosiatica, cu gust, bun, intens;
-se pastreaza bine peste iarna;
-este de asemenea, un soi rezistent la seceta;

Perioada de culegere a Untoasei Bosch este:  III septembrie Perioada de pastrare: septembrie - ianuarie.

În PEPENIERA SĂVINEȘTI plantăm în felul următor:
Groapa de plantare sa fie potrivita pentru radacini, aprox. 60x60 cm.Radacinile trebuie scurtate iar partile deteriorate, rupte se indeparteaza. Este foarte important ca punctul de altoi sa ramana la suprafata pamantului, puieţii de par Untoasa Bosch,  proaspat plantati trebuie udati foarte bine, iar pamantul de la baza tulpinii trebuie putin batatorit. Parul prefera un sol fertil, este rezistent la seceta, distanta minima de plantare: 2,5-3 m.

Ingrijire:
Majoritatea soiurilor de peri prefera zonele cu clima mai temperata. Perii pot suporta in sezonul cald pana la 40 grade.
Soiurile de peri vesnic verzi nu tolereaza temperaturi mai mici de – 15 grade. In sezonul cald au nevoie de temperaturi de 26-30 de grade pentru ca fructele sa se coaca.
In general plantarea perilor se face primavara devreme sau la sfarsitul iernii in zonele cu climat cald. Pentru a se dezvolta corespunzator parul are nevoie de un teren insorit.
In general parul prefera solurile bine drenate si usor nisipoase. Acestia au nevoie de fertilizare cu compost la inceputul fiecarei primaveri.
Perele se culeg la sfarsitul verii/ inceputul toamnei, inainte de a fi pe deplin coapte. Fructele nu trebuie lasate in pom pana ce coaja se ingalbeneste, deoarece miezul lor va deveni moale si usor fainos.

Păr untoasa bosc

Pret: 15 lei