Pomi Fructiferi Direct De La Producator In Cantitati Mari!

Buxus

Buxus

Despre produs

Buxus

Buxus sempervirens este un arbust exotic originar din Europa Sudica, nordul Africii si Asia Mica, cunoscut sub denumirea de Merisor, Cimisir. Acesta este un arbust cu frunze mici si coroana bine ramificata si foarte densa, lucru care ajuta la modelarea formei sale prin taiere in multe forme geometrice (glob, oval, piramidal, etc).

Frunzele sunt persistente, permanent verzi, lucioase, de culoare verde-inchis pe partea superioara si verde-deschis pe cea inferioara, de forma oval-rotunda. Aceasta specie are o crestere lenta. In luna Aprilie apar flori mici, albe-verzui.

Taierile coroanei se fac primavara dupa primul val de crestere. Ulterior, vara se mai poate ajusta forma coroanei. Daca nu este tuns, buxusul poate atinge o inaltime de pina la 6 metri inaltime si un diametru al coranei de 3m. Se dezvolta bine in zone insorite sau partial umbrite, cu soluri fertile si bine drenate. Nu este o specie pretentioasa. Se va uda moderat. Este o planta toleranta la ger, insa temperaturi sub -25 C pot afecta planta.

Este o specie cel mai adesea utilizata pentru formarea de garduri vii deoarece suporta foarte bine tunderea intensiva (primavara, vara, iarna)

Buxus

Pret: 15 lei