Pomi Fructiferi Direct De La Producator In Cantitati Mari!

Păr untoasa Hardy

Păr untoasa Hardy

Despre produs

Păr untoasa Hardy

Soi originar din Franta.

Pomul viguros, cu trunchiul si axul puternice, coroana ingust conica, capacitate redusa de ramificare, fructifica preponderent pe formatiuni scurte, intra tarziu pe rod, sensibil la ger, produce mult si constant. Soiul de par are o foarte mare afinitate cu gutuiul fiind o calitate valoroasa fata de alte specii.

Pomul de par Untoasa Hardy are o inaltime la maturitate de 2-3m si prefera zonele insorite.
Perioada de plantare a puietilor altoiti din soiul de par Untoasa Hardy este de martie-aprilie, iar distanta este de 4-5m intre pomi pe rand. Puietii intra tarziu pe rod, ei producand fructe doar in anul 3-4 de la plantare.

Groapa de plantare sa fie potrivita pentru radacini, aprox. 60x60 cm.Radacinile trebuie scurtate iar partile deteriorate, rupte se indeparteaza. Este foarte important ca punctul de altoi sa ramana la suprafata pamantului, puieţii de par Untoasa Hardy, proaspat plantati trebuie udati foarte bine, iar pamantul de la baza tulpinii trebuie putin batatorit. Parul prefera un sol fertil, este rezistent la seceta, distanta minima de plantare: 2,5-3 m.

Caracteristicile fructului:
- fructul este mijlociu (120-140g), scurt conic, cu varful larg, culoarea verde-galbuie acoperita integral sau partial cu rugina grosiera;
- pulpa este alba, semifondanta, foarte suculenta, dulce vinurie, de calitate foarte buna;
- aportul caloric pe care-l aduce consumarea perelor, prezinta o importanta foarte mare, deoarece 100 g fructe contin 10-20 g hidrati de carbon, care dau organismului intre 40-80 de calorii. Un aspect important la pere, il constituie bogatia lor in elemente bazice, analizele efectuate demonstrand ca la 100 g fruct proaspat continutul in elemente minerale masurat in echivalenti miligram este de 4,42 de potasiu, 0,43 de sodiu, 0,45 de calciu, 0,73 de magneziu si 0,07 de fier.
- fructele contin de asemenea, o anumita cantitate de celuloza care constituie un factor stimulent pentru regularizarea activitatii peristaltice intestinale. Aceste considerente fac din pere alimente dietetice, cu valoare deosebita in conditiile actuale.

Portaltoi : Gutui BA29 / Pyrus Pyraster

Polenizatori - Favorita lui Klapp, Doyenne Du Comice

Se recolteaza incepand cu 15.Septembrie pana la sfarsitul lunii Septembrie in zona de sud a tarii.

Păr untoasa Hardy

Pret: 15 lei